Home - Handboeken - STANDBOUW

STANDBOUW

We geven je hier graag een aantal tips voor de ontwikkeling en bouw van een eigen stand of de conceptstandbouw.

Plaats je een eigen stand?
Lees dan hieronder de aandachtspunten.


Goedkeuring standontwerp door standcommissie voor 1 augustus
Vraag vooraf je goedkeuring bij de organisatie voor je standontwerp. De stand moet voldoen aan een aantal voorwaarden en aansluiten bij het beursconcept van de vt wonen&design beurs. Het standontwerp (incl. eventuele benodigde vergunningen) moet worden goedgekeurd door de standbouwcommissie.

Het standontwerp dien je  in bij de organisatie voor goedkeuring via het Persoonlijk Beursplan

In het standontwerp moet onderstaande voorzien zijn:

– Graag ontvangen we een ontwerp incl. boven-, zij- en vooraanzicht
– Bij voorkeur een 3d ontwerp
– Volledige afmetingen (lengte, breedte & hoogte) van alle wanden
– Locaties voor water/elektra indien van toepassing
– Graag aangeven wanneer er truss constructies benodigd zijn en op welke hoogte de truss komt te hangen
– Verhoogde vloer ja/nee
– Signing/naamsvermelding stand

Graag ontvangen we ook de gegevens van je standbouwer; naam contactpersoon, mailadres contactpersoon en mobieltelefoonnummer, vul dit in via het Persoonlijk Beursplan.
Mocht er tijdens opbouw iets zijn, kan de organisatie snel schakelen.

Standvoorzieningen tijdig bestellen
Zorg tijdig voor het bestellen van je standvoorzieningen, zoals elektra, rigging etc. zodat je tijdens de beursgang een optimale en zorgeloze beurs kan draaien. Klik hier voor de RAI webshop voor het plaatsen van je bestellingen en de deadlines.

Voorwaarden standontwerp en -concept
In dit online deelnemershandboek onder de tab Brand- en Uitvoeringsvoorschriften staan alle voorwaarden vermeld, waaraan het standontwerp en – concept moet voldoen. Wij adviseren je deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen! Klik hier voor om naar de uitvoeringsvoorschriften in de rai webshop te gaan. En in dezelfde rai webshop klik je hier voor de Brandvoorschriften. Log jezelf in met de door de rai gemailde contactgegevens.

Heb je een stand gehuurd bij de organisatie?
Lees dan hieronder de aandachtspunten voor deze conceptstandbouw:

  • Conceptstandbouw van de vt wonen&design beurs is inclusief wanden, elektra, verlichting, vloerbedekking, naamsvermelding, transport en op- en afbouw. Je kunt de stand inrichten.
  • De elektra die geleverd wordt is voor het laten branden van de door de organisatie geleverde standverlichting. Voor eventuele overige benodigde elektra moet je voor 1 september een bestelling plaatsen in de RAI webshop.
  • Extra toevoegingen als een afsluitbare berging, behang- of schilderklare of bedrukte wanden, plafond, verhoogde of eigen vloer zijn mogelijk en kun je met de standbouwer bespreken. Extra kosten die dit met zich meebrengt worden gefactureerd. Eigen toevoegingen van deze aard zijn niet mogelijk.
  • Er mogen geen wijzigingen worden aangebracht en/of toevoegingen worden gedaan op de conceptstandbouw die je hebt besteld.
  • Je mag iets bevestigen aan het standfront mits je met de standbouwer hebt besproken op welke wijze dit mogelijk en verantwoord is. Het is niet toegestaan in de fronten te boren of iets met spijkers of tape erop te bevestigen.
  • Wil je iets zwaars aan de standwand ophangen? Neem dan contact op met de standbouwer. Deze kan je adviseren of de wanden verstevigd moeten worden.
  • Objecten in de stand mogen niet boven de wandhoogte uitsteken. Dat is bij de meeste conceptstands 2,75 meter of 4 meter hoog. Kijk voor de hoogte van jouw stand op je standlocatieformulier dat je hebt goedgekeurd bij je inschrijving of neem contact met ons op.
  • Bij bevestiging van de standlocatie met conceptstandbouw heb je getekend  voor akkoord voor de bestelling van de standbouw.

Facturatie conceptstandbouw en eventuele extra toevoegingen
De basisstandbouw wordt samen met de door jouw gehuurde vloermeters gefactureerd door DPG Media voorafgaand aan de beurs. Meerkosten voor eventueel een plafond, berging e.d. factureert de standbouwer rechtstreeks.

Contactgegevens standbouwers

Artzone unit
4standIn
+31 6-21117606
projectbegeleiding@4standin.nl

Webshop standbouw
Brederode Expo BV
+31 30 248 30 85
mg@brederode.nl of ms@brederode.nl

NLdesign standbouw
Bästa Eventbouw
+31 76 711 53 31
bart.regeer@bastaeventbouw.nl

Ook interessant?