Home - Handboeken - PARKEREN

PARKEREN

Parkeren tijdens de opbouwdagen

Tijdens de op- en afbouw is parkeren gratis op de terreinen van rai amsterdam.

Personenauto’s en busjes die lager zijn dan 190 cm parkeren in de garages P1, 2, waar je via de trap of met een (personen) lift naar de beursvloer kan. Er is één goederenlift vanuit de parkeergarage te gebruiken. Deze komt uit tussen de beurshallen 10 en 11 (voorgaande jaren nummerden rai dit als hallen 9 en 10).

Voertuigen langer dan 270 cm. worden eerst verzameld op een registratieterrein voor de rai amsterdam P8, waarna zij op basis van het opbouwschema en bij plek worden doorverwezen naar het werkterras P5A om de lading te lossen. Je krijgt een maximale lostijd van één uur en het voertuig moet na het lossen direct de P5A te verlaten om plaats te maken voor de volgende partij. Parkeren van een voertuig langer dan 270 cm. kan tijdens de opbouwdagen kosteloos op P8.

Volg altijd de instructies van de parkeerbegeleiders en beveiligingsmedewerkers op.

Persoonlijke transportplanning
Voor het opbouwen van je stand ontvang je een persoonlijk transportbericht. Met dit bericht kan je inloggen in het transportsysteem. Het eerste timeslot om te komen lossen staat hier voor je ingepland en alle extra ritten kan je hier zelf invoeren op de door jouw gewenste tijdstippen. Het is zeer belangrijk dat je je aan de dagen en tijden van dit systeem houdt tijdens de opbouw, want alleen dan kunnen we een soepele opbouw garanderen. Voertuigen met opbouwmateriaal worden alleen doorgelaten op de voor hen gereserveerde timeslots. Het heeft geen zin je vervoerder eerder naar de rai amsterdam te sturen. Dan moet deze helaas wachten op de bufferzone tot jouw timeslot aanbreekt.

Timeslot codes
Door de ritten in het systeem in te voeren ontvang je per timeslot een unieke code. Het is belangrijk deze codes door te geven aan je vervoerders, dus ook stand bouwer, omdat zij deze codes nodig hebben om het parkeerdek op te kunnen. Deze codes geven het timeslot aan waarin je kan komen laden/lossen op het parkeerdek en zijn hiermee je toegangsbewijs voor het parkeerdek.

Parkeren tijdens de beurs

Parkeren vlak bij je stand op het parkeerdek
Eén parkeerplek dicht bij de hallen is inbegrepen in het verplichte servicepakket: Met deze parkeerkaart parkeer je vlakbij. Deze parkeerkaart kun je tijdens de opbouw of de eerste beursdag afhalen bij de Servicedesk. Exposanten die dagelijks hun stand moeten bevoorraden kunnen parkeren op P5A zolang plek beschikbaar. Ingang tot de beurs is via de opgestelde haldeuren langs het parkeerdek. Exposanten die niet hoeven te bevoorraden parkeren in P1, 2 en kunnen de beurs binnenlopen via entree C.

Voertuigen hoger dan 190 cm: passen NIET in de parkeergarage, en kunnen tegen betaling parkeren op de parkeerterreinen.

Extra parkeerkaarten en -abonnementen nodig?
Kun je bestellen in de RAI webshop of in de dag parkeerautomaten bij de garage tijdens beurs.

Bestelde parkeerkaarten –en abonnementen via de RAI webshop worden per post toegezonden. Binnen Nederland worden bestelde kaarten of abonnementen tot een week voor opbouw van de beurs nog per post verstuurd. Voor buitenlandse deelnemers geldt dat de bestelde kaarten of abonnementen tot 2 weken voor de beurs worden opgestuurd. Bestel je na die periode, dan kun je de bestelde kaarten of abonnementen bij de Servicedesk op de beursvloer afhalen. Je kunt je auto gewoon parkeren als je in de garage bij de RAI aankomt, want je hebt alleen een uitrijkaart nodig bij vertrek.

 

Ook interessant?