Home - Ik ben deelnemer - TIP: VAL OOK ONLINE OP TIJDENS DE WOONBEURS

TIP: VAL OOK ONLINE OP TIJDENS DE WOONBEURS

3 tips om ook online je doelgroep te bereiken

De vt wonen&design beurs is natuurlijk hét moment om jouw potentiele klant te ontmoeten. En als je ze dan (gaat) ontmoeten, dan wil je natuurlijk wel dat ze weten wie je bent. En dat doe je door op te vallen. Bijvoorbeeld door op voorhand al online aanwezig te zijn!

1. WEES ZICHTBAAR

Op de beurs is het natuurlijk belangrijk om op te vallen, maar dat geldt ook voor online. Sterker nog: zéker online. Want waar je op de beurs ‘maar’ 250 andere woonmerken hebt die willen opvallen, zijn het er online duizenden (al dan niet miljoenen). En dus moet je zorgen dat je gezien wordt op de juiste platformen.

Dat kan door:

  • Je Engagement Rate (ER) bij Instagram omhoog te krijgen. Je ER laat zien hoe betrokken je bent bij je doelgroep.
    Hoe meer betrokken jij bent, hoe hoger dit getal en hoe meer Instagram ervoor zorgt dat je vaker te zien bent in de tijdlijn van je volgers. Hoe krijg je dat ER omhoog? Door je volgers het gevoel te geven dat ze mee mogen doen: laat ze reageren, berichten opslaan of keuzes maken. Maar reageer ook volop op hun berichten. Zo krijgen ze het gevoel dat ze deel zijn van het merk. En creeër je een ‘persoonlijke band’.
  • Taggen & hashtags
    Werken die hashtags nou echt? Ja. Dat doen ze. Hoe onlogisch ze soms ook lijken zijn hashtags zijn een hele goede manier om nieuwe volgers aan te trekken. Mits je ze goed gebruikt. Kies bijvoorbeeld niet voor een Engelse hashtag die miljoenen volgers heeft. Kleine kans dat jouw specifieke doelgroep daarin zit of dat je ze bereikt tussen ál die anderen. Maar kies bijvoorbeeld ‘#wooninspiratie’ ‘#klussen’ ‘#nieuwhuis’. Deze woorden zijn meer gericht op jouw doelgroep, hebben minder volgers, maar wel veel meer potentie en bereik. Tussen de 5-9 hashtags onder een post of reel is voldoende.Mensen of andere merken taggen in je foto’s is ook altijd goed. Grote kans namelijk dat ze jou reposten en dat je binnen de kortste keren ineens duizend mensen meer bereikt.
  • Pak alle nieuwe kansen.
    Houd Instagram scherp in de gaten, want dan zie je al snel welke veranderingen er gaande zijn. Op dit moment is Instagram Reels aan het groeien, dus stap daarop in. Laat je inspireren door anderen, maar belangrijk: doe wel iets wat bij jou past.

 

2. KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT

Maak goede content
Wat is goede content? In ieder geval niet iets wat je maar plaatst, omdat je iets moét plaatsen. Dat gaat opvallen.
Als merk zijnde wil je iets uitstralen: kwaliteit. En dat wil je ook uitstralen op jouw onlinekanalen. Denk daarom goed na over dat wat je maakt of laat maken.

Volgers zullen eerder liken of inhoud delen als het ze visueel aantrekt, de boodschap goed is en/of het hen geraakt heeft (door humor/emotie/herkenbaarheid). 

3. NEEM DE TIJD

Trap niet in een van de grootste valkuilen: ongeduldig zijn.

Voor een goede zichtbaarheid op onlinekanalen heb je tijd nodig. Laat je dus niet uit het veld slaan als een post waarvan je zeker weet dat de content past bij jouw doelgroep niet direct werkt.
Instagram maakt bijvoorbeeld gebruik van een algoritme en dat kost even tijd voordat jij doorhebt hoe dat werkt voor jou en je merk. Monitor dan ook goed hoe je berichten lopen, waar op gereageerd wordt, welke content het beste werkt en op welke dagen/tijden jouw doelgroep het liefst de berichten leest en jouw stories kijkt.

Speel hier op in en stel elke keer bij. Dan zal je zien dat na een tijdje je doelgroep je weet te vinden.

Ook interessant?