Home - Academy - Social media: video, video, video

Social media: video, video, video

Video wordt een steeds belangrijker middel voor bedrijven op social media. Ook voor de vt wonen&design beurs!
Maar hoe kan je eenvoudig meer uit video halen? Zeven tips om social media video beter in te zetten.

TIP 1: Zorg ervoor dat je iemand zijn aandacht trekt in de eerste 3 seconden
De eerste drie seconden zijn cruciaal om de aandacht van de gebruiker te trekken. Een video komt in de timeline van de gebruiker voorbij en begint automatisch af te spelen. Wanneer je de aandacht niet trekt in deze 3 seconden, zal de gebruiker het restant van de video niet bekijken.

TIP 2: Houd het kort
Vertel je boodschap bij voorkeur binnen 2 minuten. Mensen houden van video, maar de gebruiker heeft een korte aandachtsspanne. Daarnaast zit de call-to-action van de video zelf (zoals ‘bekijk hier hele video op de website’) aan het einde van de video. Wanneer de video te lang is zal niemand deze call-to-action überhaupt te zien krijgen. Bovenstaande video is bedoeld als naslagwerk en kan dus wel wat langer duren dan 2 minuten 😉

TIP 3: Gebruik ondertitels
De meeste social media platforms spelen video in eerste instantie geluidloos af. Sommige onderzoeken zeggen dat zelfs 85% van de video’s op Facebook zonder geluid afgespeeld worden. Om de boodschap van de video goed over te brengen, kunnen ondertitels toegevoegd worden. Zo kan zonder geluid toch de gehele video gevolgd worden. Een tip hierbij is om de kernboodschap van de video aan het begin te plaatsen. Wanneer aan het begin van een video ingespeeld wordt op de emotie, opgevolgd door de kernboodschap in beeld of ondertitels, wordt direct de aandacht van de kijker gegrepen en wordt de grootste groep kijkers met het doel van de video bereikt.

TIP 4: Upload de video lokaal
Om optimaal gebruik te maken van video op social media loont het om de video op het medium zelf te uploaden en niet te verwijzen naar de video op een extern medium als Youtube of Vimeo. In de eerste plaats zullen video’s die lokaal geplaatst zijn automatisch afspelen waarbij de grootste kans is dat de aandacht van de kijker gevangen wordt. En in de tweede plaats hebben de meeste social media waaronder Facebook, Instagram en ook Twitter een algoritme toegepast waarbij in de tijdlijn voorrang wordt gegeven aan lokale video ten opzichte van externe video.

TIP 5: Ga Live!
Naast dat er voorrang wordt gegeven aan lokaal geplaatste video’s, geeft Facebook in haar algoritme nu ook voorrang aan live video. Live video op Facebook biedt de mogelijkheid om gemiddeld drie keer zoveel kijkers te trekken als met een reguliere video. Live video geeft een kijkje achter de schermen en biedt de mogelijkheid live commentaar te geven om zo in directe interactie te komen met het merk. De grote aantrekkingskracht van live video komt vanuit het gevoel deel te maken van iets. Het geeft daarnaast een groot gevoel van relevantie van de content omdat het zich nu afspeelt, en het creëert spanning doordat de uitkomst nog niet vast ligt. Live video is bijvoorbeeld zeer geschikt voor productlanceringen of evenementen. Meer tips voor live video zijn hier te zien.

TIP 6: Delen = leuk
Heb je een leuke video beschikbaar over jouw bedrijf? Laat het weten aan team vt wonen&design beurs. Als de video relevant is voor de bezoekers van de vt wonen&design beurs delen wij de video graag op onze online kanalen. Zo krijgt jouw video in één klap een enorme bereik-boost!

TIP 7: Post op de juiste tijden
Ga na wie je met je video wilt bereiken. Zijn dit jonge vrouwen met kinderen bijvoorbeeld, dan is het slim je post niet tijdens etenstijd te doen maar na 20.00 uur ’s avonds. Je kunt hiermee uiteraard testen door op verschillende momenten te posten en te kijken op welk tijdstrip je het meeste bereik genereert.

Bron
http://www.clipforce.nl/haal-meer-uit-video-op-social-media-4-snelle-tips/
http://www.dutchcowboys.nl/marketing/de-top-5-marketingtrends-voor-2017
https://blog.bufferapp.com/facebook-video
https://www.frankwatching.com/archive/2015/11/04/8-videotrends-voor-2016-social-verticaal-vernieuwend/

 

Ook interessant?