Home - Academy - Pers: meeliften op de campagne van de beurs

Pers: meeliften op de campagne van de beurs

TAM TAM
Haal alles uit je deelname, profiteer optimaal van de mediakracht van de vt wonen&design beurs als evenement van Sanoma Media. Lift mee op de pr-campagne voorafgaand aan de beurs en zorg voor veel free publicity na de beurs!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Hou ons op de hoogte! Stuur snel (maar in ieder geval vóór 1 juni 2017!) je nieuws, primeurs en plannen die je gaat presenteren op de beurs, naar pers@vtwonenendesignbeurs.nl
  Dan kunnen wij dat zoveel mogelijk meenemen richting de redacties van de woonbladen, naar de pers en in onze eigen communicatie-uitingen.
 • Volg de vt wonen&design beurs Marketing Academy, deze vindt plaats op maandag 19 juni, dit is inbegrepen in het servicepakket bij je deelname. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging.
 • Perskamer goes digital
  Journalisten willen graag persmateriaal digitaal ontvangen. Oók op de beurs. Daarom is het niet nodig om [papieren] persmappen of tassen te maken voor in de perskamer. Stuur ons wel tijdig je digitale persmateriaal toe.  We maken voor iedere deelnemer één pers-visual, bestaande uit 1 mooi (sfeer)beeld uit de door jou aangeleverde persinformatie. Op de achterzijde plaatsen we het feitelijke persbericht. In de perskamer is altijd minimaal een iemand van ons aanwezig is, die de journalisten te woord kan staan, een persoonlijke route  kan samenstellen en ze op speciale primeurs, lanceringen en andere activiteiten kan attenderen. Journalisten kunnen de informatie rustig doorlezen en aangeven welk persmateriaal zij wensen te ontvangen. Wij sturen het gewenste  persmateriaal dezelfde dag nog toe.
  Heb je mooie persmappen gemaakt, laat het ons weten. De journalisten sturen we graag naar je stand om deze op te halen.
 • Speciale activiteiten op de stand
  We attenderen de pers graag op speciale activiteiten op jouw stand. Bijvoorbeeld een speciale gast, een lezing, workshop of een bijzondere attentie die klaarligt en waar we journalisten op kunnen wijzen. Mail het naar pers@vtwonenendesignbeurs.nl Wij zorgen dat we in de perskamer de journalisten op de hoogte brengen.
 • Maak gebruik van de extra promotiemogelijkheden rondom de beurs, vraag hiervoor naar de mediamogelijkheden via hello@vtwonenendesignbeurs.nl
 • Controleer je naamvermelding op de website
  Bij iedere naamsvermelding op de deelnemerslijst plaatsen we een [sfeer]beeld. Kijk nog even op https://www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs/deelnemers/ naar jouw vermelding.
  Als er een vt wonen&design beurs logo bij je naamsvermelding staat, is er nog geen geschikt beeld toegestuurd. Mail zo spoedig mogelijk 600×600 sfeerbeeld [geen logo] naar Barbara.vanhooijdonk@sanoma.com om de vermelding compleet te maken.
 • Filmploeg en/of fotografen
  Als je zelf een filmploeg en|of fotograaf of andere perscontacten benaderd, zorg dan dat zij zich aanmelden Wij willen graag iedereen op de juiste manier ontvangen en zorgen er dan voor dat er een entreeticket bij de persbalie klaarligt [je hoeft dus geen relatiekaart te gebruiken]. Aanmelden kan via www.vtwonen.nl/pers. Bij het invulveld [extra op/aanmerkingen] graag  het standnummer en contactpersoon van de stand vermelden.

Promotie via jouw kanalen

 • Zet je eigen social media kanalen in! Meld overal dat je deelneemt aan de vt wonen&design beurs (hiervoor komt binnenkort een logo beschikbaar) en een link naar vtwonenendesignbeurs.nl
 • Breid je netwerk uit, word vrienden van de vt wonen&design beurs op FacebookInstagramTwitter en LinkedIn, wij volgen je graag terug!
 • Vermeld de beurs in je eigen tweets met #vtwdbeurs
 • Geef je klanten alvast een impressie van de beurs, plaats de beursfilmpjes die je vindt op YouTube op je eigen mediakanalen.
 • Plaats een logo van de beurs of de beursstempel waarin je je standnummer kunt invoegen in je email-handtekening. Deze is binnenkort beschikbaar.
 • Plaats een logo van de beurs in je promotionele uitingen, advertenties, flyers voorafgaand aan de beurs. Deze is binnenkort beschikbaar.
 • Verkoop ook toegangskaarten via je eigen website en social media. Interesse? Mail naar tickets@vtwonenendesignbeurs.nl
 • Blijf ook tijdens de beurs met je social media up to date
 • Bereid je winkel/bedrijf voor op eventuele bezoekers via de beurs
 • Benader zo snel mogelijk na de beurs al je leads opgedaan op de beurs en bewerk de verzamelde naw-gegevens, bekijk hier tips & tricks over het verzamelen en verwerken van leads.

Ook interessant?