1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - DESIGN OP DE VT WONEN&DESIGN BEURS - Verlichting in de spotlight

Verlichting in de spotlight

Als je op de beurs geweest bent heb je ze vast gezien, de prachtige lampen van Eikelenboom. Pareltjes zijn het. Stuk voor stuk. Reden genoeg om deze verlichting eens even extra in de spotlight te zetten.

BD16--035_flo_grommet
Flo Lumina (te zien op het adviesplein)
De Flo is het resultaat van de eerste samenwerking tussen Lumina en Foster + Partners, het gerenomeerde architectenbureau uit London. Het ontwerp is minimalistisch en tijdloos met een zeer nauwkeurige detaillering.
Het bijzondere is dat er geen enkele zichtbare externe beweegbare onderdelen zoals veren en draden zichtbaar zijn. Door zijn minimalistische vormgeving verdwijnt het silhouet van de lamp bijna in de ruimte.

De Flo is leverbaar als vloer-, lounge-, tafel-, bureau-, bed- en wandlamp in zwart, wit, brons, nikkel, gunmetal en rood, geel, blauw, groen, oranje.

BD16--cirio_di
Cirio Chandelier Santa Cole (in het gangpad in de Wonen in Stijl-hal)
De Cirio Chandelier van Sante e Cole wordt ook wel de kroonluchter van weleer genoemd. De in Portugal handgemaakte porseleinen kappen zorgen voor een serene sfeer en de verschillende ringen in diverse hoogtes geven het ontwerp de majestieuze uitstraling van kroonluchters uit vroegere tijden. Prachtig toch?!

De Cirio is in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar en Santa Cole is ook bereid tot maatwerk op basis van dit armatuur. Zo hangt er in The Duchess in Amsterdam een Cirio van maar liefst 4 meter doorsnede en transparante glazen kappen.

Timber3
Timbers van Hollands Licht (op het terras van Wonen in Stijl)
De Timber van Hollands Licht is een nieuwe serie hanglampen ontworpen door Ernst Koning. De hanglampen zijn op een ambachtelijke wijze uit één stuk massief hout gedraaid en uitgerust met een linnen snoer in naturel en in zwart. De Timber heeft een krachtige herkenbare vorm met een natuurlijke uitstraling.

De Timber is verkrijgbaar in naturel eiken, walnoot en white & black stained essenhout en is voorzien van een dimbaar 7,2W LED lichtbron met 390 Lumen. De lamp heeft een LED lichtbron die direct licht levert zonder hinderlijke reflectie en is verkrijgbaar in large, medium en small (ø 15, 10 en 7 cm).

BD16--wiro
Wiro Diamond van Wever & Ducre (op het terras van Wonen in Stijl)
We zien het overal in het interieur draadvormen!  In meubels en accessoires maar ook in verlichting. De draadvormen van nu geven volume maar zijn toch transparant en luchtig. Sfeermakers bij uitstek. De Wiro Diamond is daar een mooi voorbeeld van. Het grafische lijnenspel van staal lijkt een zwevende schets in de ruimte. De verschillende vormen kunnen individueel opgehangen worden maar je kunt ze onderling ook goed combineren.

Wiro Diamond is verkrijgbaar in een doorsnede van 41,4cm, 76,6cm , 80cm en 118,4cm in de kleuren wit, zwart en rosé. Naast Diamond zijn er ook de uitvoeringen Globe en Industry.

luceplan-costanza-tafellamp-sfeer4_9
Costanza Luceplan in de nieuwe mezzotone kleuren (in het gangpad in de Designhal)
Een klassieker in nieuwe kleuren. De Costanza is in 1986 ontworpen door Paolo Rizzatto en het eerste grote succes van Luceplan. Deze klassieke iconische lamp is nog steeds onmisbaar in het interieur. Sinds 2014 is er een led uitvoering met dezelfde verlichting prestaties als de versie met de klassieke E27 fitting.

Leverbaar in diverse kleuren zoals Comfort Green, Edgy Pink, Soft Skin of Smart Yellow. Costanza is verkrijgbaar als tafel- en vloerlamp met een hoogte van 76 tot 110 cm of 120 tot 160 cm.

BD16--Ascent 03Ascent van Luceplan (te zien in het huis van Eigen Huis & Interieur)
De Ascent van Luceplan heeft onlangs de prestigieuze Compasso d’Oro ADI award voor 2016 in ontvangst mogen nemen. De Compasso d’Oro is een gerenommeerde prijs in de internationale designwereld en wordt uitgereikt door Association for Industrial Design ADI. Het bijzondere aan de Ascent is de aparte sturing van het licht. De kleine kap glijdt moeiteloos langs de slanke body om zo de lichtbundel breder of smaller te maken. Achter deze ogenschijnlijke simpele aansturing zit een complex ontwerp en engineering proces. De dimmer in het kapje communiceert met de transmitters in de body die afhankelijk van de positie op de stander de lichtintensiteit bepaald. De ontwerper Daniel Rybakken heeft het hier niet bij gelaten, want het armatuur is ook nog eens prachtig vormgegeven met een klein handzaam kapje. Dit alles maakt de Ascent de perfecte middenweg tussen functie en emotie.

BD16--Mesh boog 600600


Mesh van Luceplan
De LED-techniek die gebruikt is bij de Mesh van Luceplan is uniek en innovatief. Met dit design kan de gebruiker zijn eigen persoonlijke lichtscene instellen.

De lichtgewicht bijna transparante structuur met een frame van metalen kabels waarop de LED’s op iedere kruising van de kabels geplaatst worden, onthult de complexiteit van het armatuur. Het armatuur heeft verschillende lichtscenes waarbij iedere keer een ander deel van het armatuur oplicht en een andere uitstraling maar ook lichtfunctie heeft. Met de techniek die hiervoor gebruik wordt kan de aansturing van de LED’s in het armatuur opgedeeld worden. waardoor de gebruiker zijn persoonlijke lichtscene kan instellen.

BD16--rhythm

Rhythm of Light van Hollands Licht (te zien in het gangpad in de vtwonen-hal)

Ook interessant?