vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - DESIGN OP DE VT WONEN&DESIGN BEURS - sterk staaltje design

sterk staaltje design

Toen de eerste echte designklassiekers het levenslicht zagen, was jij waarschijnlijk nog lang niet geboren. Desondanks ogen ze in jouw 21ste-eeuwse huis nog net zo modern als in de woningen van toen. Zeker in combinatie met hedendaags design.

Bauhaus
In de jaren dertig van de vorige eeuw werd een belangrijke stap in de designgeschiedenis gezet: de ontwikkeling van stalen buismeubelen. Aan de wieg stonden beroemde Bauhausarchitecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. De grootste producent van die toen zo spraakmakende meubelen was Thonet.

Elegant en comfortabel
Het designteam van Thonet ontwierp zelf ook buismeubelen. Waaronder de S 411, een even elegante als comfortabele sledestoel met in het stalen buisframe een volumineus, gestoffeerd element met binnenvering, dat in de bijpassende poef terugkomt.

Bijna honderd jaar later vindt de S 411 nog altijd gretig aftrek. Tegenwoordig is deze vederlichte stalen klassieker verkrijgbaar met veel verschillende soorten stoffen bekleding. En er is ook een leren variant.

75 jaar leeftijdsverschil
Is de sledestoel met poef op zich al een ijzersterke set, met ledlamp LUM erbij staat er een combinatie die helemaal niet meer te versmaden is! Het leeftijdsverschil tussen de S 411 en de LUM is aanzienlijk, 75 jaar maar liefst. Maar dat vormt geen enkel obstakel. Want omdat ze allebei van stalen buis zijn gemaakt, vormen ze een elegant en harmonieus duo.

Buislamp LUM is in 2010 ontworpen door Ulf Möller. De lamp kenmerkt zich door een minimalistische vormgeving en is voorzien van ultramoderne led-technologie. In de slaapstand schakelt hij na vier uur automatisch uit en in de nachtstand is alleen het frame sfeervol verlicht.

Thuis genieten
Deze fantastische designcombinatie is natuurlijk te bewonderen op de beurs. Wil je er ook thuis van genieten, dan hebben wij heel goed nieuws voor je. Als je voor 30 april 2017 de S 411 aanschaft, krijg je de LUM er gratis bij! Waar wacht je nog op?

Ook interessant?