///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - DESIGN OP DE VT WONEN&DESIGN BEURS - Minimalistische lamp met maximaal licht

Minimalistische lamp met maximaal licht

Is het jou wel eens overkomen? Dat die fantastische lamp voor boven de eettafel ineens een stuk minder fantastisch werd toen je het licht aandeed? Of dat die waanzinnige lamp voor aan de muur het hele huis in een vervreemdende gloed zette? De kans is groot dat je je had laten verleiden door een aantrekkelijk uiterlijk en al tot aankoop had besloten voordat je je nader in het karakter van de lamp had verdiept. Schaam je niet: het gebeurt de beste…

De warmte van zonlicht
Als je zeker wilt weten dat zich achter de mooie buitenkant van een lamp een minstens zo mooie binnenkant schuilhoudt, dan moet je bij Ferrolight Design zijn. Het mooist mogelijke licht, licht dat de natuurlijke warmte van zonlicht zo dicht mogelijk nadert, is daar het uitgangspunt. En vervolgens maken de ontwerpers, Ferdinand en Marike Verbeek, er een zo minimalistisch mogelijk armatuur omheen.

Onzichtbare schijf
Dat deze werkwijze leidt tot maximale effecten bewijzen de ontwerpen die Ferdinand en Marike op de beurs presenteren. De splinternieuwe Ghost Disc bijvoorbeeld is een kunststof schijf van een meter doorsnede, waarbij alle techniek is verborgen in het slechts tien millimeter dunne hart van aluminium. Zolang het licht uit is, is de schijf vrijwel onzichtbaar. Maar zodra de energiezuinige LED-lampen aan gaan, krijgt de lamp een magische uitstraling.

Star Wars in de tuin
Ook de Ghost Saber houdt zich overdag schuil, maar dan buiten, tussen het groen. Pas als het donker invalt, zetten de in de voet geïntegreerde nanodeeltjes de glasheldere staaf in vuur en vlam. Als je fan van Star Wars bent, moet je deze lamp gewoon in je tuin hebben!

Boven tafel
Voor boven de tafel komt Ferrolight met de IYO. Met een doorsnede van slechts zeventien millimeter valt hij nauwelijks op. Dus als je wilt zien dat hij er hangt, moet je gewoon even de schakelaar omzetten.
De IYO Yin Yang is ook nieuw. Met 23 millimeter is hij iets minder slank dan de IYO, maar dat komt omdat hij dubbel licht geeft. Naar onder zorgt hij voor praktisch licht, naar boven voor sfeerlicht.

Hout en licht
Opvallender is de Light Emitting Forest, gemaakt uit één stuk robuust eikenhout. Wat een geruststellende gedacht dat het ook bij deze wonderschone combinatie van natuur en techniek vooral draait om de binnenkant.

De specialisten van Ferrolight Design adviseren je graag op hun stand tijdens de vt wonen&design beurs van 27 september t/m 2 oktober. Kom gerust langs!

Ook interessant?