vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - DESIGN OP DE VT WONEN&DESIGN BEURS - Hout en aardappelschillen

Hout en aardappelschillen

Hou je van hout? En hou je van verrassingen? Dan is er één stand op de vt wonen&design beurs die je in ieder geval niet mag overslaan. Behalve fantastische meubelen en keukens op maat, worden daar namelijk enkele spectaculaire nieuwe materialen gepresenteerd.

Verrassing!
Dat de vt wonen&design beurs vol verrassingen zit, wist je natuurlijk al. Maar verrassingen heb je in verschillende gradaties. De verrassing waar meubelmaker Jacco Bakker ditmaal naar de beurs komt, mogen we gerust eerstegraads noemen.

Wereldwijd
Al twintig jaar lang maakt Jacco Bakker meubels, interieurs en keukens op maat, geheel naar jouw eigen smaak en ideeën. Zo staan er inmiddels op meer dan vijfduizend plaatsen creaties van zijn hand. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten en op Curaçao en Bonaire. Je bent er vast wel eens een in vt wonen of Eigen Huis & Interieur tegengekomen.

Aardappels, cacao en gras
Na al die jaren is de creativiteit van Jacco Bakker nog lang niet uitgeput. Integendeel, want dit jaar weet hij vriend en vijand te verrassen met een wel heel bijzondere primeur: meubels van aardappelschillen, cacaodoppen en bermgras.

Beter gezegd gaat het om meubels op maat waarin bermgras, aardappelschillen of cacaodoppen zijn verwerkt. Hiervoor worden deze materialen eerst op biologische wijze met aardappelzetmeel verlijmd op inlands populiertriplex. Een nieuw soort ‘hout’ is het resultaat.

Van trash tot treasure
Milieuvriendelijker kan het bijna niet! Het gaat hier immers om restmaterialen die anders op de afvalhoop zouden belanden. Dankzij Jacco Bakker krijgen ze een tweede leven in wonderschone interieurcreaties. Van trash tot treasure dus. Het zal niet lang duren voordat we ook die in de woonbladen kunnen bewonderen.

Op de vt wonen&design beurs kan je ze met eigen ogen komen bewonderen. Van 27 september t/m 2 oktober in de RAI in Amsterdam.

Ook interessant?