1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - leren stoelen en banken om in te wonen

leren stoelen en banken om in te wonen

Heb jij dat ook? Dat als je van die heerlijk zachte leren stoelen en banken ziet, je het verlangen niet kunt onderdrukken er meteen in neer te ploffen? Om er vervolgens nooit meer uit te komen? Het overkwam ons bij Jess Design, waar ze overigens ook een uniek procedé hebben ontwikkeld om de stalen onderstellen het uiterlijk van koper te geven. Magisch!

Leren stoelen en banken: ze geven elk interieur een zekere grandeur. Niet op een opgeprikte manier – verre van! De rijkdom die leer ademt is gul en warm. Als je in een leren bank of stoel gaat zitten voel je je vaak direct welkom en thuis. Zeker als dat leer lekker zacht aanvoelt en er een beetje doorleefd uitziet, nodigt het uit om urenlang te blijven zitten. De wereld draait immers heus wel door zonder jou.

Onweerstaanbaar zachte touch
Toen we het nieuwste leer uit de collectie van Jess Design zagen, waren we dan ook meteen verkocht. Ze noemen het Royal Leer en het is gemaakt van buffelhuiden. Het is ontzettend elegant en het heeft die onweerstaanbare zachte touch.

Daarbij heeft het mooie kleurnuances, een bijzondere nerfstructuur én een doorleefde look, mede dankzij natuurlijke kenmerken als insectenbeten, littekens, schrammen en nekrimpels. En wat ook zo fijn is: het wordt door gebruik alleen maar mooier. Zelfs als je erop knoeit!

Leer en koper
Behalve een nieuwe leersoort, introduceert Jess Design tijdens de beurs ook een volledig nieuwe staalbewerking: ‘oud verkoperd’. Het staal wordt hiervoor in een koperbad gedompeld, te drogen gehangen en vervolgens ‘oud’ gemaakt.

Het resultaat is zó mooi dat het meteen al voor tien modellen uit de collectie kan worden gekozen, waaronder de ranke stoel ‘Newton’ en de stoere 4,5-zits ‘Casa Mia’. Je heb daarmee dus eigenlijk the best of three worlds: de warmte en chic van koper, de stevigheid van massief staal én de grandeur van leer.

Ook interessant?