1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - Eigen Huis & Interieur - En de EH&I pin 2016 gaat naar…

En de EH&I pin 2016 gaat naar…

Febrik uit Tilburg! De uitreiking van deze Grand Prix van de Nederlandse ontwerpwereld vindt plaats tijdens de vt wonen&design beurs op 27 september in RAI Amsterdam.

Internationaal omarmd

Juryvoorzitter Edward van Vliet prijst de internationale allure van de innovatieve stoffenproducent. ‘Uniek, hoe een fabrikant van elastische matrasstof in minder dan tien jaar getransformeerd is tot internationaal gewaardeerd stoffenproducent. Een merk dat met ontwerpers en meubelfabrikanten meedenkt, maatwerk levert en bestaande technieken opnieuw interpreteert.’ Het grote publiek zal minder bekend zijn met de naam van het stoffenlabel, dat door ontwerpers, architecten en meubelmerken van Amsterdam tot Tokio wordt omarmd. Eigenaar/oprichter Jos Pelders en creative director Renee Merckx manifesteren zich sinds 2009 als overtuigende nieuwkomers in de wereld van het interieurtextiel. Na de naamsverandering van Innofa Stretch Textiles in Febrik (in 2014) kwam het merk zelfs in een stroomversnelling. De collecties gebreide en stretchstoffen zijn zo innovatief dat beroemde ontwerpers als Patricia Urquiola, Tokujin Yoshioka en topmerken als Moroso, Vitra en Ligne Roset hun weg naar Tilburg vinden.

Spannend juryberaad

Tijdens het juryberaad van de EH&I Pin (voorheen de Woonbeurs Pin) boog de vierkoppige jury zich over een longlist met zeven namen. Voor alle kandidaat-winnaars gold dat ze zich al jarenlang bewijzen als boegbeelden of promotors van Nederlands vakmanschap en hun creativiteit inzetten voor een breed, internationaal publiek. In een spannende slotfase discussieerden Edward van Vliet (ontwerper én winnaar van de EH&I Pin 2015), José Molenaar (adjunct-hoofdredacteur Eigen Huis & Interieur), Ingrid van Schooten (manager vt wonen&design beurs) en Jack Meijers (journalist) over twee kanshebbers. Uiteindelijk sleepte het Brabantse Febrik als 23ste winnaar de prijs in de wacht.

Ook interessant?