1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Design als liefdesverklaring

Design als liefdesverklaring

Over design kan je lang praten, maar uiteindelijk moeten stoelen en banken vooral lekker zitten, toch? Oké, als je huis groot genoeg is, kan het geen kwaad hier en daar een wat minder comfortabel hoogtepunt uit de designhistorie neer te zetten. Maar als je, zoals de meeste mensen, efficiënt met de beschikbare ruimte moet omspringen, dan is het zaak die te vullen met no-nonsense design: stoelen en banken die met voelbare liefde voor de gebruiker zijn ontworpen.

Bij Label doen ze niet anders. Label is in 1991 opgericht door de bekende Nederlandse ontwerper Gerard van den Berg en staat sindsdien voor banken en stoelen met een duidelijke vormgeving en een onovertroffen zitcomfort. Gerard ontwerpt nog altijd mee. Maar inmiddels is ook de volgende generatie al aangetreden tot het familiebedrijf.

Hoofdkussen als bank
Het idee voor bank ‘Swoon’ kwam van zoon Ivo. Samen met zijn vader werkte hij het vervolgens uit tot het ontwerp dat nu op de beurs wordt gepresenteerd. Alles aan deze bank verraadt dat de ontwerpers met liefde aan de gebruiker hebben gedacht.
Door de luchtige vorm en de puntige hoekjes van de fluffy kussens doet ‘Swoon’ bijna denken aan een hoofdkussen. En dat is helemaal niet zo’n vreemde gedachte, want dat is precies wat Ivo in zijn achterhoofd had: een heerlijk hoofdkussen voor het hele lichaam.

Van spannend tot vriendelijk
Op de beurs wordt ook de nieuwe stoel Mumba gepresenteerd. De Mumba is een compacte eetkamerstoel met een houten romp en een lekker verende rug. De mooie vlakverdeling geeft ruimte om de Mumba helemaal volgens je eigen smaak samen te stellen. Zo kun je kiezen voor een spannende combinatie met ruig buffelleer en goudkleurige vlakken tot een vriendelijke variant met zachte stoffen. De Mumba is ook te verkrijgen als barkruk.

Liefde
De collectie van Label omvat nog veel meer van dit soort pure ontwerpen, gemaakt van eerlijke materialen. Kom gerust proefzitten op de stand van Label op de vt wonen&design beurs en voel de liefde!

Ook interessant?